Pearl Path Visitor Center

Completed Projects in Muharraq

Project Details

The project's scope of work consists of a visitor center located in muharraq, Bahrain. the project as part of the Muharraq Pearling Heritage Conservation and Urban Economic Revival project includes a concrete 9 meters high canopy covering around 6500 square meters (sqm) with a 400 sqm enclosed 3-floor space including a small auditorium, cafeteria and exhibition spaces. the canopy is supported by a series of columns and wind towers on a micro-piling foundation system. finishes are mostly fair-faced concrete. the side also includes a ruin coral stone structure which requires consolidation and restoration for some parts.

 Client                                         Bahrain Authority of Culture & Antiquities  
 Contractor  Al Moayyed Interiors W.L.L
 Consultant  Emaar Architects 
 Alternative Design Engineer  Strong Force-MGC W.L.L
 Construction Period  June 2018 - November 2018

Submit a service request. Our SF-MGC support line is open 24/7.

Talk to Us

We'll be happy to assist you in any way we can. View our contact details.

View Details

Submit Drawings

Submit your technical drawings to us for a quick quote

View Details

Corporate Brochure

View Or Download SF-MGC corporate profile in PDF format

View Details